Waar service en kwaliteit nog vanzelfsprekend zijn en u zaken doet met de baas zelf!

Banden Service

De banden van uw auto zijn een belangrijk deel van uw auto en immers het enige contact met het wegdek. Goede banden met de juiste spanning vergroten de veiligheid, verhogen het comfort en verlagen het brandstofgebruik. Ook is het van belang dat u problemen met de banden serieus neemt. Bijvoorbeeld als uw auto grip verliest, scheef trekt of het stuur trilt. Door u auto even door ons te laten nakijken voorkomt u onnodige slijtage, onveilige situaties en verbetert u het rijcomfort.

Balanceren:

Uw banden balanceren verbetert het rijcomfort. Het is nodig om uw banden door ons te laten balanceren als bij een bepaalde snelheid het stuur begint te trillen.

Wanneer we nieuwe banden voor u monteren worden de banden standaard gebalanceerd.

Voor het balanceren van uw banden hebben wij een computer gestuurd apparaat waarmee het benodigde gewicht tot op de gram kan worden vastgesteld. Wij meten het wiel met de band door om vast te stellen dat hij over de hele omtrek even zwaar is. Er worden dan lootjes geplaatst op de plaatsen waar onbalans wordt aangegeven. Het gewicht van de loodjes heft het onbalans op.

Bandenwissel:

In de winter kunnen de rijomstandigheden bijzonder lastig zijn. Om kou, regen, ijzel, sneeuw en gevallen herfstbladeren voor te zijn, is het verstandig tijdig te wisselen naar uw winterbanden. Met winterbanden verhoogt u namelijk de grip op nat en glad wegdek en verkort u de remweg van de auto aanzienlijk! Dit komt te allen tijde uw veiligheid en dat van uw medeweggebruikers ten goede.

U kunt bij ons terecht voor het verwisselen van uw banden en tevens ook voor de opslag.

Maak tijdig een afspraak zodat u veilig de winter door kunt!